Nakon poplava / Šokantna izjava šefa zagrebačkog vodovoda

28. 09. 2021. u 19:47:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Na zagrebačkoj Trešnjevci jutros je opet došlo do pucanja vodovodne cijevi, veća količina vode izlila se po okolnim ulicama i objektima, a saobraćaj je obustavljen.

Šef zagrebačke Vodoopskrbe Marin Galijot objasnio je kakva je situacija, ali i jednom svojom izjavom šokirao sve.

"Isprika građanima grada Zagreba što su ih ponovno dočekale gužve i zatvorena cesta", poručio je Galijot.

Na pitanje novinara zašto je opet pukao cjevovod koji je popravljan, kaže:

"Uslijed manipulacija na vodoopskrbnim cjevovodima, pogotovo magistralnog tipa, odnosno dimenzija ovih kojih jesu, to nisu cjevovodi koji su predviđeni za učestalo otvaranje i zatvaranje, i u pravilu kada se radi na njima, onda dođe do ovakvih", tvrdi Galijot, piše Jutarnji.hr.

Možemo li očekivati nova pucanja, pitao ga je novinar.

"Da li će doći do puknuća, svakodnevno dolazi do puknuća... Ne samo radi same vodoopskrbne mreže, već i zbog utjecaja prometa, pomicanja tla, tlakova... To nažalost izbjeći ne možemo", tvrdi Galijot.

Najavio je i da će dio cjevovoda ići u potpunu rekonstrukciju.

Upitan kako je moguće da je puca cjevovod koji je bio rekonstruiran, kaže:

"Nije puknuo na dijelu gdje je saniran, nego par metara prije.

Na pitanje kad građani mogu očekivati rekonstrukciju tog cjevovoda, rekao je da se kroz iduće dvije godine očekuje rekonstrukcija cjevovoda od Jadranskog mosta do vodospreme Sokolovac.

Na komentar novinara da će biti otvoreno ako opet nešto ne pukne, Galijot je rekao: "Kako nam dragi Bog da, možda smo bili zločesti pa nas kažnjava".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (7)