Šok na saslušanju: U aprilu priznao da je zadavio malu Danku (2), sada je iskazom sve zatekao

1
Radiosarajevo.ba
Šok na saslušanju: U aprilu priznao da je zadavio malu Danku (2), sada je iskazom sve zatekao
FOTO: Facebook / Danka Ilić

Početkom aprila srbijanski mediji prenijeli su vijest da je Dejan Dragijević (50), jedan od dvojice osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Srbiji, priznao na saslušanju da je on zadavio Danku Ilić. Rekao im je tada da su mu otac i brat pomogli da se riješi tijela.

Danas je ponovno bio u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, ali, kako prenose srbijanski mediji, ovaj put je negirao ubistvo.

"On sada sve negira. Rekao je da dijete nije niti vidio kobnog dana (26. marta) na cesti u Banjskom Polju. Rekao je da nije njeno tijelo unio u vozilo i da ju nije zadavio. Također je rekao da njeno tijelo nije bacio na deponij. On je sada ispričao sličnu priču kao i njegov kolega, osumnjičeni Srđan Janković, koji je u maju u tužilaštvu također negirao zločin", ispričao je izvor Kurira.

Udala se Ana Bavrka: Pogledajte prve fotografije

Udala se Ana Bavrka: Pogledajte prve fotografije

Podsjetimo, dvogodišnja Danka je nestala 26. marta dok je s majkom bila u Banjskom Polju na vikendici. Uslijedila je velika potraga, a nakon deset dana uhapšena su dvojica radnika Vodovoda, Dejan Dragijević i Srđan Janković, za koje se sumnja da su je udarili službenim vozilom, tijelo stavili u gepek i odvezli ga na deponiju.

Tijelo djevojčice do današnjeg dana nije pronađeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije