Šok na granici sa Srbijom: Poznato šta su trojica Hrvata pokušali unijeti u Hrvatsku

0
Radiosarajevo.ba
Šok na granici sa Srbijom: Poznato šta su trojica Hrvata pokušali unijeti u Hrvatsku
Foto: AA / Ilustracija / Granični prijelaz

Troje hrvatskih državljana uhapšeno je u subotu navečer u Srbiji na graničnom prijelazu Bezdan, odakle su pokušali ući u Hrvatsku prevozeći skrivenu glavu radioaktivnog gromobrana.

Kako je prenio lokalni portal iz Sombora Soinfo.org, senzori koji su postavljeni na graničnom prijelazu detektirali su prisustvo radioaktivnog materijala u automobilu kojim je troje hrvatskih državljana došlo na granični prijelaz.

Senzori su navodno oglasili upozoravajući nivo zračenja i prisustvo ‘‘ozbiljne količine‘‘ radioaktivnog materijala.

Metalci 1. maja izlaze na ulice Sarajeva: Ovo su njihovi zahtjevi

Metalci 1. maja izlaze na ulice Sarajeva: Ovo su njihovi zahtjevi

Vozač i oba suputnika odmah su uhapšeni, a vrlo brzo, prema pisanju Soinfo.org, za Sombor su otišli i stručnjaci s Instituta za nuklearne znanosti u Vinči, koji su potvrdili da se u automobilu nalazi radioaktivni materijal.

Ubrzo je u prtljažniku, u rezervnom točku, pronađena glava radioaktivnog gromobrana.

Kako je prenio portal Blic.rs, automobilom je upravljao L. M. (49) iz Hrvatske.

Prema informacijama Jutarnjeg lista, svi koji su bili u blizini radioaktivnog materijala, pa tako i granični policajci i carinici Srbije, morali su se riješiti svojih uniformi, a potom su pregledani u bolnici u Somboru.

Za sada nemaju nikakve simptome akutnog radijacijskog sindroma kao što su povraćanje, mučnina, glavobolje, promjene na koži...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije