Snimci nakon napada u Zagrebu: Policajcu pomogli prolaznici

2
Snimci nakon napada u Zagrebu: Policajcu pomogli prolaznici
Prtscr/24sata.hr / Nakon napada

Nešto nakon 8 sati ujutro počinitelj je otvorio rafaljnu paljbu i propucao jednog policajca ispred zgrade Vlade Hrvatske u Zagrebu.

Napadač, kasnije identificiran kao Danijel Bezuk, nakon paljbe je pobjegao i, kako je javila tamošnja policija, 20-ak minuta kasnije počinio samoubistvo.

Snimke zabilježene odmah nakon napada, kao i razgovore s očevicima, objavio je hrvatski portal 24sata.hr.

"Bio sam blizu Vlade i onda sam čuo tu buku. Mislio sam da čiste od potresa, ali me kolegica nazvala da je vidjela počinitelja koji je trčao. Rekla mi je da se sakrijem. Kada sam došao tu sam vidio da policajac leži", rekao je odvjetnik koji se našao u blizini.

Dodao je da vidio gospođu iz obližnjeg dućana te policajca kako pomažu ranjenom.

"Dao sam mu svoj kaput i bio je cijeli krvav. Radili su sve što su mogli, ja sam otišao njemu po vodu. On je bio u velikim bolovima", rekao je.

Poručio je kako je pucnjava dugo trajala, a da je njegova kolegica vidjela počinitelja kako trči ulicom.

Snimke možete pogledati OVDJE.

Kako Index.hr javlja, Bezuk je živio u selu Kletište kod Kutine, a obiteljsku kuću u kojoj je živio s roditeljima ogradila je policija.

Pretpostavlja se da je upravo od oca, koji je ratni veteran, došao do oružja. Prema informacijama koje su se do sada pojavile riječ je o automatskoj puški, no još uvijek za to nema službene potvrde.

Bezuk je netom nakon što je pucao u policajca na Facebooku ostavio poruku koju prenosimo bez ikakvih intervencija: "Dosta je bilo prevara i bezonzirnog gazenja ljuckih vrijednosti bez odgovornosti". Profil napadača na kojem je objavljivao i kako mašta o tome da "skida Srbe", kao i fotografije s obilježjima HOS-a te prije Thompsonovog koncerta u Glini, je u međuvremenu nestao s Facebooka.

Neslužbeno se doznaje da je policija ogradila kuću kako bi se obavila pretraga. U jednoj od susjednih kuća živi ujak napadača Mate Bezuk.

"On je kod mene znao tu stati, popiti sok. Javio bi se, pozdravio, znao je na mobitel nazvati. Nije bio agresivan ni pokvaren, a što mu je došlo u glavu, ni vrag ne zna. Ima dva brata", ispričao je ujak.

Opisao je i kako je doznao za napad.

"Kolega mi je poslao poruku, napisao je: 'Tvoj nećak je pucao na policiju i navodno si je sam oduzeo život'. Rekao sam da ne znam ništa o tome, ja sam čuo na vijestima da se nešto dogodilo u Zagrebu, ni na kraj pameti mi nije bilo da je on otišao u Zagreb."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije