Snimak koji je zaprepastio javnost: Policija tukla ženu

Radiosarajevo.ba
Snimak koji je zaprepastio javnost: Policija tukla ženu
Dailymotion / Prtscr
Na društvenim mrežama širi se snimak koji je zaprepastio javnost u Srbiji.

Naime, na snimku koji je nastao u Višnjičkoj banji u Beogradu koji su prilikom rutinske kontrole saobraćaja zaustavili ženu u vidno alkoholiziranom stanju.

Nakon što je policija zaustavila, žena je odbila da se podvrgne alkotestu. Policijski službenici su, kako se navodi, primjenili zakonska ovlaštenja kako bi je priveli u stanicu.


Policija zasutavlja ženu u Srbiji by dekaavram

Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije je povodom ovog slučaja već pokrenuo istragu.

"Ukoliko se utvrdi da je bilo propusta u postupanju policijskih službenika, protiv njih će biti preduzete odgovarajuće mjere", rečeno je Telegrafu u MUP-u Srbije.

O ovom slučaju je obavješten i nadležni tužilac koji je naložio da se protiv ove žene podnese krivična prijava zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, dok je protiv jedne osobe naloženo da se podnese krivična prijava zbog sprečavanja službenog lica u vršenju službene radnje.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova neće tolerisati nezakonita postupanja policijskih službenika, ali također neće dozvoliti da ih bilo ko ometa u obavljanju dužnosti", napominju u ovom ministarstvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije