Zima / Snijeg zabijelio dijelove Hrvatske, autocesta zatrpana

02. 12. 2019. u 16:56:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 53

U susjednoj Hrvatskoj počeo je padati najavljeni snijeg. Zabijelilo se u Lici, Gorskom kotaru i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Prema podacima objavljenima na DHMZ-u, dok u nekim dijelovima zemlje pada snijeg, na moru je i dalje visokih 17 stepeni, prenosi Index.

Kako navode hrvatski mediji, autocesta je zatrpana, a u gorskim krajevima očekuje se više snijega, dok je u nizinama moguć tek tanji snježni pokrivač koji bi već sutra tokom dana nestao. 

Snijeg se očekuje i u BiH. U toku ove sedmice slijede niže temperature zraka u Bosni i Hercegovini. Najhladnije bi trebalo biti u srijedu, 4. decembra kada bi trebalo biti do -9 u Bosni odnosno -1 stepeni Celzijusovih u Hercegovini.

U toku ove sedmice slijede niže temperature zraka u Bosni i Hercegovini. Najhladnije bi trebalo biti u srijedu, 4. decembra kada bi trebalo biti do -9 u Bosni odnosno -1 stepeni Celzijusovih u Hercegovini.

Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja decembra i za novogodišnje praznike:

Meteorolozi objavili prognozu za decembar: Kakvo vrijeme nas čeka za Novu godinu?

Trend nešto prijatnijih temperatura za ovo doba godine u Bosni i Hercegovini nastavit će se i u posljednjem mjesecu ove godine - ako je suditi na osnovu prognoze objavljene na web stranici AccuWeather . U toku ove sedmice slijede niže temperature zraka u Bosni i Hercegovini. Najhladnije bi trebalo biti u srijedu, 4.

 

NEMA KOMENTARA