Voz sa više od 50 putnika satima zaglavljen u Srbiji

0
Radiosarajevo.ba
Voz sa više od 50 putnika satima zaglavljen u Srbiji
Tanjug / Voz zaglavljen kod Valjeva

Voz koji je jutros krenuo iz Požege prema Beogradu, ostao je zaglavljen više od tri sata zbog prekinute kontaktne mreže.

Pedesetak putnika u vozu koji je jutros krenuo čeka na popravku prekinute kontaktne mreže zbog čega je kompozicija zagljavljena na dijelu pruge Beograd-Bar na području Valjeva.

Putnički voz iz Požege koji je krenuo za Beograd u 7.17 sati zbog snijega koji pada zaglavio se između željezničkih stanica Leskovice i Lastra, na oko 30 kilometara od Valjeva i zbog trenutnih vremenskih uslova na prilično nepristupačnom terenu, piše Blic.rs.

Skupština KS jednoglasno podržala izbor novih laureata

Skupština KS jednoglasno podržala izbor novih laureata

Do zaustavljanja voza došlo je zbog prekida kontaktne mreže na pruzi, na koju je, usled težine snijega, palo drveće. Po saznanjima “Blica”, na lice mjesta su odmah upućene ekipe Željeznice i EPS-a, koje raščišćavaju granje palo na kontaktnu mrežu i dio pruge, kako bi voz u kome je oko 50 putnika mogao da nastavi put.

On bi, po posljednjim informacijama sa terena, trebao uskoro da bude odglavljen jer je najveći dio posla završen, ali priključenje lokomotive na kontaktnu mrežu otežavaju snježne padavine praćene jakim vjetrom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije