Snijeg prekrio cijelo primorje u regiji: Zabijelili Dubrovnik, Split i Bar

Radiosarajevo.ba
Snijeg prekrio cijelo primorje u regiji: Zabijelili Dubrovnik, Split i Bar
Pod utjecajem hladnog sibirskog talasa sa istoka, snježni pokrivač tokom prethodnih 48 sati prekrio je veći dio primorja u Hrvatskoj i Crnoj Gori, što je poprilično neobično za ove krajeve.

Prvenstveno, polarni talas je na teritoriji Hrvatske upalio meteoalarme, a najavljeno je i kako će snježnih padavina biti i narednih dana, te se građani pojedinih dijelova zemlje upozoravaju kako je vrijeme "vrlo opasno". Najviše snijega je izmjereno na Zavižanu, gdje je palo više od 230 centimetara snijega.

Ipak, vrlo zanimljivo je da su jak vjetar, niske temperature i poledica izazvali velike probleme i na primorju, pa su tako Dubrovnik i Split na udaru snijega i neobično niskih temperatura tokom prethodnih dana, prenosi 24sata.

Također, zanimljivo je da se gotovo cijela Hrvatska u ponedjeljak ujutro probudila s temperaturama ispod nule, a jedini koji se mogu pohvaliti da su bili u plusu jutros su Dubrovnik, Hvar i Lastovo, te Makarska i Palagruža.

Građani se upozoravaju da su i danas povremeno moguće sniježne padavine, ali da će posebno niske temperature i jak vjetar, ponegdje olujna bura praviti velike probleme svih građanima.

 

snijeg_hrvatska_dubrovnik_dubrovacki_vjesnik.jpg - undefined

Dubrovnik

Kada je riječ o Crnoj Gori, snijeg je pao i u Baru na moru, a ubrzo ga je zamijenila kiša. Također, zabijelila je i prijestolnica ove zemlje Podgorica, a snježni pokrivač zabilježen je još i na Cetinju, u Kolašinu, Rožajama, Bijelom Polju i Pljevljima, prenosi Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije