Snažno olujno nevrijeme u Hrvatskoj: Vjetar čupao stabla, padao grad, stradao i kamp

2
Radiosarajevo.ba
Snažno olujno nevrijeme u Hrvatskoj: Vjetar čupao stabla, padao grad, stradao i kamp
Facebook / Nevrijeme u Hrvatskoj

Snažno olujno nevrijeme danas oko podneva pogodilo je područje centralne Hrvatske, a najteže je bilo na Baniji gdje je vjetar čupao stabla, oštetio kuće, a padao je i grad.

Na udaru vremenskih neprilika našli su se tako Sisak, Petrinja, Glina, Kutina, Hrvatska Kostajnica, Virovitica i druga mjesta. Oluja je pogodila i područje Moslavine.

Nevrijeme u Kutini odnijelo je dio krova sportske dvorane.

Iščupana su brojna stabla a saobraćaj je otežan. Sisak.Info piše i da su oštećeni neki objekti na području Petrinje.

U Petrinji je snažan vjetar oštetio objekte koji su pretrpjeli štetu u decembarskom zemljotresu. Zbog razornog vjetra počupana su stabla, ali je i pričinjena šteta na objektima. Stradao je i kamp na petrinjskom kupalištu.

Oštećen je i krov crkve Svetog Lovre, a mnoga domaćinstva ostala su bez električne energije. Na terenu su vatrogasci čiji je prioritet raskrčivanje puteva od drveća i bandera.

Grad Sisak je na svojoj Facebook stranici objavio da su dežurne gradske službe izašle na teren i da pomažu u sanaciji štete i normalizaciji saobraćaja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije