Snažni valovi zapjenili obalu i gradske zidine Dubrovnika

Anadolija
Snažni valovi zapjenili obalu i gradske zidine Dubrovnika
/ AA
Snažni jugo danas je podizao visoke valove koji su udarali s južne strane gradskih zidina u Dubrovnika, a vjetar je na momente prebacivao more, pa su prema Stradunu tekli vodeni slapovi niz skaline.

Protekli vikend u Dubrovniku je vladalo pravo jesenje vrijeme s kišnim oblacima koji su se nadvili nad gradom. ”Divljao” je i jugo, koji se pučki naziva i “oštro“, jer kao sječivo reže stijene i sve pred sobom.

Jaka južina koja od sinoć puše na obalama Dubrovnika je donijela i prekrasne prizore velikih valova koji su zapjenili dubrovačke obale i gradske zidine. Valovi su na zapadnoj strani prilaza historijskoj jezgri Dubrovnika zapljuskivali obale uvale Pile koja se nalazi između tvrđava Bokar i Lovrijenac.

Veliki broj turista uživao je i u prizorima udara valova u stijenu usred mora koja se naziva Penatur, a koju su valovi orkanskog juga srušili još u 19. stoljeću.

Mada na momente izgleda i strašno, ova pojava koju jugo donosi na obale Dubrovnika je jedinstvena turistička atrakcija, a posebno onda kada puše na istočnoj strani, pa prebacuje more preko Porporela i sve liči na Nijagarine slapove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije