Smrt srbijanskog dilera u Kolumbiji: Divljao na benzinskoj pumpi i htio piti gorivo

Radiosarajevo.ba
Smrt srbijanskog dilera u Kolumbiji: Divljao na benzinskoj pumpi i htio piti gorivo
Blic.rs / Vladimir Vidaković

Kolumbijska policija istražuje smrt 37-godišnjeg Vladimira Vidakovića, srbijanskog državljana otprije poznatog policiji, koji je pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima umro u bolnici u Medellinu, gradu u kojem je Pablo Escobar osnovao zloglasni Medellinski kartel, piše Blic.rs. 

Koban izlazak

Kako prenose mediji iz Kolumbije, drama se dogodila 19. ožujka rano ujutro nakon što je Vidaković došao na benzinsku postaju poslije izlaska.

"Mladić je želio popiti benzin iz aparata za točenje goriva. Stavio je crijevo u usta, ali u njemu nije bilo benzina. Počeo je divljati i ponavljao je da mora popiti gorivo,” navodi se u kolumbijskim medijima. Nakon toga, radnici su pozvali policiju.

“On se tada zaključao u auto. Policajci su provalili u auto i izvukli ga. Vidjeli su da je jako pijan, a vjerojatno i drogiran, pa su ga odveli u bolnicu”, rekao je izvor za Blic.rs i dodao da je Vidaković par sati kasnije preminuo na prijemu u bolnici.

Trgovina kokainom

“Sumnja se da se Vidaković predozirao. Iapk, imaju u vidu njegovu kriminalnu prošlost i poslove sa švercom droge, ne isključuje se mogućnost da je ubijen” navodi izvor.

Kolumbijski mediji izvijestili su o ‘sumnjivoj smrti srpskog turista’, no vjeruje se kako je otišao u Medellin da dogovori poslove s kokainom.

“Vladimir, kao i njegov ubijeni brat, bili su poznati policiji. Više puta su bili uhapšeni i osuđivani, a u Pančevu su glasili kao opasni momci koji su se bavili rekatiranjem i trgovinom narkoticima. Prema, nekim podacima, nakon što je Miloš (op. njegov brat), Vladimir je raširio biznis. Kažu da je imao laboratorij za proizvodnju marihuane u Španiji, ali posljednjih mjeseci počeo je raditi s kokainom, zbog čega je boravio u Kolumbiji”, navodi policijski izvor za Kurir.

Podsjećamo, neki srbijanski mediji navode kako je Vidaković bio u Kolumbiji kako bi organizirao prijevoz kokaina u Europu.

Brat Miloša Vidakovića ubijen u Kolumbiji: Otišao da organizuje šverc kokaina

Pančevac Vladimir Vidaković (36), rođeni brat ubijenog Miloša Vidakovića, pronađen je mrtav u Medeljinu u Kolumbiji. On je identifikovan u jednoj od tamošnjih bolnica na osnovu dokumenta Srbije koji su bili na njegovo ime. Njegov brat Miloš ubijen je 2013. godine u Budvi, a taj slučaj je objedinjen u procesu za likvidaciju Nikole Bojovića, pišu Novosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije