Smijenjen šef zatvora, djevojci nudio posao u zamjenu za seks: ‘Želim te malo zarobiti...‘

0
Radiosarajevo.ba
Smijenjen šef zatvora, djevojci nudio posao u zamjenu za seks: ‘Želim te malo zarobiti...‘
Foto: Screenshot / Ilustracija

Nakon što je ministar Ivan Malenica prijavio šefa osječkog zatvora Dražena Borovečkog (57) DORH-u jer je djevojci nudio posao u zamjenu za seks o čemu je pisao Nacional, stigla je potvrda da je dugogodišnji direktor te institucije smijenjen s funkcije, piše Glas Slavonije.

Smjena se dogodila nakon što je Ministarstvo pravosuđa i uprave Hrvatske zaprimilo anonimnu prijavu o njemu i proslijedilo je Državnom odvjetništvu.

Iz Ministarstva su naveli kako je predstavka proslijeđena DORH-u jer su u njoj iskazane sumnje na moguće počinjenje kaznenog djela.

"Ističemo da je Dražen Borovečki razriješen položaja upravitelja u januaru 2024. u skladu odredbama Zakona o državnim službenicima te je trajno premješten na drugo radno mjesto sukladno stručnoj spremi i iskustvu. S obzirom na to da je službenik privremeno spriječen za rad, rješenje o novom rasporedu još uvijek nije izvršen", saznao je Glas Slavonije iz Ministarstva pravosuđa.

Prijava protiv direktora osječkog zatvora uslijedila je nakon što je nekoliko medija objavilo transkripte i audiozapise dvaju telefonskih razgovora između Borovečkog i djevojke koja je bila na stručnom usavršavanju u zatvoru.

"Vidiš li koliko se ja trudim oko tebe. A ti oko mene?", kazao je djevojci u jednom razgovoru, a potom joj govorio da je želi vidjeti nasamo ‘bez prijateljica‘ pa pozvao na zajednička putovanja u Zagreb i slično.

Kada ga je pitala zašto želi biti nasamo s njom, rekao joj je ‘Pa nismo mali, nismo djeca‘.

U istom razgovoru kasnije joj je govorio da je želi ‘malo zarobiti‘, a istovremeno je s njom razmatrao mogućnost zaposlenja i obećao da će se za nju založiti, da je ‘mlada i pametna‘ i slično. Druge zaposlenice zatvora Borovečki u razgovorima nazvao je ‘kravetinama‘ i ‘bedevijama‘.

Novi zemljotres u blizini granice BiH i Hrvatske probudio građane: "Drmalo je kratko"

Novi zemljotres u blizini granice BiH i Hrvatske probudio građane: "Drmalo je kratko"

Navodno razgovori o mogućem zapošljavanju djevojke datiraju iz 2018., kada je Borovečki i postao ravnatelj zatvora, a dodatan uteg sada već bivšem upravitelju bila je činjenica da nije položio potrebni državni ispit, a na njega nije ni izlazio čak i nakon što mu je više puta odobrena odgoda.

Inače, Borovečki je 2019. imenovan HDZ-ovim povjerenikom za Općinu Čeminac nakon što je općinska organizacija raspuštena zbog hapšenja načelnika Zlatka Pinjuha.

Oženjen je i otac je dvoje djece.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije