Slučaj u Hrvatskoj: Vikendicu "štitio" bodljikavom žicom i minama

0
Radiosarajevo.ba
Slučaj u Hrvatskoj: Vikendicu "štitio" bodljikavom žicom i minama
Foto: Radio Mrežnica / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv 62-godišnjeg muškarca zbog dovođenja u opasnost života i imovine.

Muškarac se tereti zbog nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

DORH je objavio da se okrivljenom stavlja na teret da je tokom 2018. godine pa do 25. jula 2021., u šumskom predjelu u okolici Rijeke, postavio i rastegnuo između stabala, na visini od 80 do 160 centimetara, više komada bodljikave žice s ciljem sprječavanja prolaska ljudi šumskim putem koji se nalazi na nekretnini čiji je suvlasnik.

Ambasada SAD u BiH: Spremni smo odgovoriti na antidemokratske aktivnosti Milorada Dodika

Ambasada SAD u BiH: Spremni smo odgovoriti na antidemokratske aktivnosti Milorada Dodika

Tereti ga se da je navedeno učinio iako je bio svjestan kako sajla zbog svoje boje, načina postavljanja i mjesta na kojem je postavljena, bez ikakvog znaka upozorenja, nije dobro uočljiva, kao i da navedenu šumsku stazu učestalo, tokom vožnje, koriste motociklisti.

Optuženi se tereti da je na opisani način pristao ugroziti sigurnost posjetitelja šume uslijed čega je oštećeni 25. juča 2021., oko 16 sati, upravljajući motociklom i ne uočivši bodljikavu žicu na vrijeme, zapeo za nju u području svog vrata i zadobio laku povredu.

Optuženom se stavlja na teret i da je u istom razdoblju, s ciljem da spriječi neovlašteni ulazak u svoju vikendicu u okolici Rijeke, u dvorištu i nadomak ulaznim vratima, bez ovlaštenja i protivno članku 7. stav 1. tačka 10. Zakona o nabavki i posjedovanju oružja građana, postavio dvije mine te ih prekrio lišćem i ukopao djelomično u zemlju, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije