Slučaj u Beogradu: Učenik četvrtog razreda na času napravio spisak đaka koje želi ubiti

Radiosarajevo.ba
Slučaj u Beogradu: Učenik četvrtog razreda na času napravio spisak đaka koje želi ubiti
Foto: Ringier / Škola "Despot Stefan Lazarević"

Učenik četvrtog razreda OŠ "Despot Stefan Lazarević" u beogradskom naselju Mirijevo danas je na času napravio spisak đaka "koje želi da ubije".

Prema riječima direktorice Zorice Zdravković Jovanović, učenika su kod nje u kancelariju doveli nastavnik i odjeljenski starješina.

Odmah je pozvan školski policajac koji je već boravio u obrazovnoj ustanovi od ranog jutra i obavljen je razgovor sa učenikom u prisustvu pedagoga, pomoćnika direktora i direktora škole. Obaviještena je i porodica učenika i ubrzo je u školu došla i majka.

Mogu li potrošači u BiH izbjeći poskupljenje struje?

Mogu li potrošači u BiH izbjeći poskupljenje struje?

Učenik je u prisustvu majke dao pisanu izjavu u kojoj navodi da se samo šalio.

Policija je obavijestila roditelje dječaka, tužilaštvo, kao i Centar za socijalni rad, prenosi Blic.

Podsjetimo, u jutarnjim satima prošle srijede dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba, prenose srbijanski mediji. 

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije