Slučaj Pukanić: Hrvatska raspisuje potjernicu za Jocom Amseterdamom

Radiosarajevo.ba
Slučaj Pukanić: Hrvatska raspisuje potjernicu za Jocom Amseterdamom

Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam naći će se na potjernici hrvatske policije, a samo njeno raspisivanje je "pitanje dana".

Ovu informaciju prenosi beogradski Blic pozivajući se na povjerljivi izvor blizak istrazi ubistava Ive Pukanića i Nike Franjića likvidiranih u bombaškom atentatu 23. oktobra prošle godine.

Isti izvor piše da hrvatska policija i dalje šuti o tajnom svjedoku pokajniku koji je 10. aprila dao iskaz pred istražnim sucem gdje je teško optužio Jocića za naručivanje Pukanićeva ubistva.

Policije Hrvatske i Srbije intenzivno sarađuju na rasvjetljavanju Pukanićeva ubistva pa se na tom tragu mogu očekivati "još neki pregovori" koji će biti održani tokom narednih dana, a potom će biti raspisana potjernica za Jocićem, doznaje Blic.

Sreten Jocić živi u vili obitelji Slobodana Miloševića u Tolstojevoj ulici u Beogradu.

Njegov pasoš već tri godine se nalazi u depou beogradskog suda kojemu je Jocić morao predati pasoš i 300.000 eura kaucije kako bi se mogao braniti sa slobode.

U Srbiji je optužen za poticanje na ubojstvo Gorana Marjanovića zvanog "Goksi bombaš".

Tokom suđenja Jocić je rekao da nema veze s Marjanovićevim ubistvom koje mu je, kako je rekao, podmetnuo bivši ministar unutarnjih poslova Radovan Stojičić zvani "Badža".

Jocić tvrdi da se radi o Stojičićevoj osveti zbog izjave da su se "mnogi iz partije bogatili na račun domoljubnih poslova koji su u vrijeme sankcija obavljani za državu".

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije