Slovenski policajci od 11. januara u štrajku

Radiosarajevo.ba
Slovenski policajci od 11. januara u štrajku

Slovenski policajci započet će u petak u 11 sati s provođenjem tzv. bijelog štrajka, tokom kojega će izvoditi temeljitiju kontrolu na granici i neće naplaćivati prekršaje, najavljeno je u četvrtak, prenosi Fena.

Štrajkom žele prisiliti vladu na "ozbiljne pregovore" o svojim zahtjevima glede plata, nakon što su im, u suprotnosti s dogovorom iz maja prošle godine, uvedene restrikcije za isplaćivanje prekovremenih sati i vremena provedenog u dežurstvu.

"Štrajk će trajati do opoziva, a njome ne želimo ugroziti državljane nego vladu prisiliti na ozbiljne pregovore", izjavio je na konferenciji za novinare predsjednik slovenskog policijskog sindikata Radivoj Uroševič.

Ministar unutarnjih poslova Vinko Gorenak izjavio je da žali zbog najavljenog štrajka policije, ali da njihove želje, sadržane u 16 zahtjeva čije ispunjenje traže, zbog financijskih posljedica nisu realne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije