Slovenci u vodi 'do grla', ceste se pretvorile u rijeke, automobili jedva prolaze

0
Radiosarajevo.ba
Slovenci u vodi 'do grla', ceste se pretvorile u rijeke, automobili jedva prolaze
FOTO: Facebook / Nevrijeme u Sloveniji

U pojedinim dijelovima Slovenije padaju jaki pljuskovi. Na snimku koji se vidi kako se automobili probijaju po cestama koje nalikuju rijekama.

Iz Prometno-informativnog centra za državne ceste upozorili su da je moguće više vode na cestama. Na nekoliko dionica brze ceste Izola-Škofije saobraćaj je jako otežan zbog poplavljene ceste, piše 24ur.

Poplavljene su magistralne i regionalne ceste. Potpuno je blokirana cesta Obrov-Kozina, promet je blokiran na cestama Kopar-Dragonja, Bertoki-Sveti Anton, Pivka-Ilrska Bistrica pri Ribnici, a promet se odvija jednosmjerno na cesti Bertoki-Koper.

Prvi put Oružane snage BiH učestvovale na NATO vježbi kao cjelokupna četa

Prvi put Oružane snage BiH učestvovale na NATO vježbi kao cjelokupna četa

Iz Prometno-informativnog centra vozačima savjetuju "da ne idu na obalu, ako to nije prijeko potrebno".

"Ponegdje u zemlji padaju jaki pljuskovi. Može biti više vode na cestama. Prilagodite brzinu i sigurnosni razmak", poručuju. Prema meteorološkom portalu Neurje.si, automatske stanice u slovenskoj Istri već su zabilježile preko 60 litara kiše.

Zbog obilnih kiša, Općina Kopar omogućila je besplatno parkiranje u garažama Belveder i Sonce, saopćili su iz općine. Navedenim garažama moći će se besplatno pristupiti do petka u 8 sati.

Oluja se kreće prema Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a više o tome pogledajte na linku OVDJE i OVDJE.

Stanje v Škofijah, poroča Valentina Petaros.

Posted by Neurje.si on Thursday, September 12, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije