Slavonski Brod: Policajac ubio ženu, pa izvršio samoubistvo

Radiosarajevo.ba
Slavonski Brod: Policajac ubio ženu, pa izvršio samoubistvo

U Slavonskom Brodu ubijena je 38-godišnja žena, nakon čega je 44-godišnji ubica oduzeo sebi život, javlja Tanjug.

Kako je saopštila glasnogovornica Brodsko-posavske policijske uprave Kata Nuić, muškarac je bio zaposlen u toj Policijskoj upravi.

Za sada se ne sumnja u umiješanost treće osobe u tragičan događaj, o kome je jutros policija primila dojavu, prenosi Hina i dodaje da uviđaj vodi Županijsko državno tužilaštvo, u saradnji s policijom.

Na konferenciji za novinare Nuić je navela da je muškarac, najvjerovatnije vatrenim oružjem, usmrtio ženu, a zatim počinio samoubistvo.

Prema dostupnim podacima, sve se dogodilo oko jedan sat poslije ponoći, rekla je i dodala da će obdukcija biti obavljena sutra.

Zamjenica županijskog državnog tužioca Ljilja Valinčić nakon uviđaja je potvrdila da su naloženi obdukcija i potrebna vještačenja radi utvrđivanja uzroka smrti.

Identitet osoba je utvrđen, smrt je u oba slučaja bila nasilna i utvrđuju se sve okolnosti, a tek nakon obdukcije znaće se uzrok smrti, rekla je Valinčić.

Prema neslužbenim informacijama, dvoje stradalih duže su bili u vanbračnoj vezi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije