Škoro poručio Vučiću: Bolje biti pjevač nego dostavljač kod ratnog zločinca

Radiosarajevo.ba
Škoro poručio Vučiću: Bolje biti pjevač nego dostavljač kod ratnog zločinca
Arhiv / Miroslav Škoro i Aleksandar Vučić

Nakon što je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio predsjedničkom kandidatu u Hrvatskoj Miroslavu Škori da pročita knjige iz psihologije u kojima će vidjeti da o budućnosti govore upravo oni čija je prošlost čista, a da se na nju vraćaju samo oni kojima nije mirna savjest, Škoro je komentarom na Facebooku odgovorio priloživši fotografiju na kojoj mladi Vučić dostavlja kutije s papirima kod pravomoćno osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja.

“Čujem da mi je ‘veliki državnik’ Vučić poručio kao ‘pjevaču ili što li već’ da pročitam knjige iz psihologije, u kojima ću vidjeti da ‘o budućnosti uvijek pričaju oni kojima je prošlost čista, a inače o budućnosti najmanje pričaju i na prošlost se vraćaju oni kojima je savjest nemirna i koji imaju nešto za oprati iz prošlosti’.

Meni ne trebaju knjige iz psihologije da bih analizirao Vučića. Dovoljno je pogledati činjenice iz prošlosti, a među njima i fotografije. One uvijek govore više od tisuću riječi. A zaključak koji se nakon ove fotografije nameće, samo je jedan – bolje biti ‘pjevač ili bilo što već’ nego dostavljač kod ratnog zločinca”, zaključio je Škoro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije