Skoplje: Haziri bio vozač ubicama

Radiosarajevo.ba
Skoplje: Haziri bio vozač ubicama

Makedonski dnevni list "Fokus" danas piše da je Haki Haziri, koji je prvo tražio da bude zaštićeni svjedok u vezi peterostrukog ubistva kod Smiljkovskog jezera u Makedoniji, a zatim tražio da mu se taj status ukine, biošofer ubicama.

Pozivajući se na izvore iz istrage, prenose se detalji iskaza koji je Haziri dao pred istražnim organima kada je rekao da je vozio počinioce ubistva, ali da nije znao šta spremaju. U iskazu je Haziri rekao da su mu oni rođaci, a jedan od njih, koji je organizovao bjekstvo na Kosovo, njegov je stric.

Haziri, (28) iz skopskog naselja Šuto Orizari, u istrazi je detaljno opisao rutu po kojoj se auto kretao, ali je dodao da je saznao da se ubistvo planira tek kada su stavili fantomke i izvadili oružje.

Haziri je još rekao da su ubice nakon zločina otišle u kumanovska sela gdje su ostavili auto, a zatim pomoću njegovog strica otišli na Kosovo, prenose Novosti.

On je još rekao da je nakon ubistva izgubio 28 kilograma zbog griže savjesti. Haziri, protiv koga je podnijeta krivična prijava za terorizam, nalazi se u 30-dnevnom pritvoru.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije