Skinheadsi upali na Filozofski fakultet u Ljubljani

Radiosarajevo.ba
Skinheadsi upali na Filozofski fakultet u Ljubljani

Skupina mladića s obrijanim glavama starih oko 20 godina upala je jučer poslijepodne u jednu dvoranu Filozofskog fakulteta u Ljubljani gdje se održavao okrugli stol na temu govora mržnje, nacionalizma i neofašizma u Sloveniji.

Slovenski portal 24ur piše da je skupina od 15-ak skinheadsa u kasnim poslijepodnevnim satima upala na fakultet te se uputila prema dvorani u kojoj se održavao okrugli stol. Nakon što su ušli unutra prekinuli su predavanje i počeli su vrijeđati nazočne sudionike okruglog stola.

Jedan od sudionika, 18-godišnji mladić, koji je događaj snimao kamerom, je kameru usmjerio prema skinheadsima od kojih je jedan napao mladića s kamerom. Ostali nasilnici su skrivali lica od objektiva kamere, a nakon što je njihov kolega napao 18-godišnjaka kamera je pala na pod i razbila se.

Okupljeni sudionici okruglog stola nakon toga su pokušali intervenirati ali su skinheadski pobjegli prema izlazu i udaljili se od fakulteta.

Slučaj je prijavljen policiji u Ljubljani koja događaj zasad ne komentira već istražuje činjenice. Slučaj se zasad vodi samo protiv nepoznatog počinitelja i to zbog uništavanja tuđe imovine.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije