Skandal u Srbiji: Dobila otkaz zbog kritika prema Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić?

5
Radiosarajevo.ba
Skandal u Srbiji: Dobila otkaz zbog kritika prema Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić?
Foto: Nova.rs / Ana Brnabić i Aleksandar Vučić

Nuklearna inženjerka zaposlena u Direktoratu za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbjednost Srbije dobila je otkaz zbog objava na Twitteru o predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić, piše danas portal Vreme.

U rješenju o otkazu, u koje su novinari portala Vremena imali uvid, navode se citati dva tweeta zbog kojih je nuklearna inženjerka postala "nepodobna za rad u državnoj ustanovi“, a koje je objavila 2021. godine.

Rješenje o otkazu potpisao je direktor Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbjednost Slađan Velinov, a nedeljnik dodaje da je informatička služba direktorata dvije godine pratila njene tweetove.

Lidl povlači iz prodaje jedan proizvod: 'Hitno ga vratite, ako ste ga kupili'

Lidl povlači iz prodaje jedan proizvod: 'Hitno ga vratite, ako ste ga kupili'

Vreme piše da kritike na račun vlasti nikada nije upućivala pod punim imenom i prezimenom, nikada u radno vreme, kao i da nikada nije pominjala, ili komentarisala instituciju u kojoj radi.

Predsjednica odbora tog direktorata je Maja Gojković, aktuelna ministarka kulture, a članica odbora je i potpredsjednica Skupštine Srbije Sandra Božić, obje članice predsjedništva Srpske napredne stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije