Skandal u Hrvatskoj: Uhapšen pobjednik showa Supertalent, ukrao 272.000 KM

1
Radiosarajevo.ba
Skandal u Hrvatskoj: Uhapšen pobjednik showa Supertalent, ukrao 272.000 KM
Foto: Collage / Petar Bruno Bašić opljačkao zlataru

Pobjednik Supertalenta 2016. godine Petar Bruno Basić zagrebačka policija tereti za dva razbojništva, jednu krađu i tri krivotvorenja dokumenata.

Policija je kroz istraživanje otkrila da je 18. jula i 1. augusta ove godine odradio dva razbojništva u dvije zlatare u Zagrebu, tačnije u Ulici Vice Vukova u sklopu trgovačkog centra i onoj u Ninskoj ulici u Sesvetama.

Pobjednika Supertalenta s ovim događajima zagrebački plavci povezali su jer ih je odradio prema istom scenariju i u sličnom outfitu, s francuskom kapicom na glavi i dioptrijskim naočalama na licu.

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

Petar Bruno ušao je u zlatarne i zainteresirano tražio od zaposlenika da mu pokažu zlatni nakit, neko vrijeme ga je razgledavao, a potom čekao pogodan trenutak kada više nije bilo drugih mušterija u prostoru zlatare.

Zlatare je potom pošpricao suzavcem te s pulta uzeo nakit.

Odjeća

"Prilikom počinjenja navedenih krivičnih djela, osumnjičeni bi se do navedenih objekata dovezao automobilom na koji je stavio nepripadajuće registracijske tablice koje je ranije ukrao s drugih vozila.

Maskirao bi se na način da bi na glavu stavio francusku kapu i na oči dioptrijske naočale. Novac koji je zaradio od prodaje ukradenog zlata, trošio bi na kockanje, putovanja i luksuzni način života", ističu iz PU zagrebačke.

Policija sumnja i da je počinio krađu u trgovačkom centru na adresi Buzinski Krči u Zagrebu gdje je početkom jula iz skladišta ukrao više različitih artikala.

Tokom svojih razbojništava, Basić je ukrao predmete ukupne vrijednosti od preko 140.000 eura (više od 272.000 KM) te se zbog toga trenutno nalazi kod pritvorskog naglednika.

Nakit koji je ukrao Petar Bruno Bašić

U četvrtak ga očekuje ispitivanje u prostorija tužilaštva koje će potom odlučiti hoće li za njega zatražiti od sudije istrage Županijskog suda određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora.

Podsjetimo, Basić je pobijedio u Supertalentu 2016. godine gdje je žiri i publiku osvojio svojim nevjerojatnim vještinama. Vratolomije u kojima je pokazao svoje isklesano tijelo i ples na šipci osvojile su mnoge te je tada uz titulu odnio i nagradu od 200.000 kuna (skoro 60.000 KM), piše Vecernji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije