Skandal u Hrvatskoj: Anesteziolog tvrdi da je bolnica više puta koristila iste šprice

2
Radiosarajevo.ba
Skandal u Hrvatskoj: Anesteziolog tvrdi da je bolnica više puta koristila iste šprice
FOTO: Screenshot / Teške optužbe

Iz jedne šprice anestezija se davala različitim pacijentima, u salama nije radio odvod plinova, isti je ljekar izvodio anestezije na više pacijenata istovremeno. To je samo manji dio teških optužbi koje je doktor anesteziolog Josip Jelić iznio na račun vlastite bolnice - Opće županijske bolnice Vinkovci, prenosi Index.hr.

Upozorio je na to institucije, a kako kaže, kad je zaprijetio da će se obratiti medijima, stigla je inspekcija. Nabrojali su čak 18 mjera koje treba poduzeti kako bi bolnica funkcionirala po pravilima struke, donosi RTL-ova Potraga.

"Ja se odmazde ne bojim, stojim iza ovog svega što sam izrekao. Ako bude trebalo, otići ću van raditi, svoju struku imam, supruga svoju struku ima.

Dr. Hadžiahmetović: Na lokalne izbore u FBiH stranka Naprijed izlazi samostalno

Dr. Hadžiahmetović: Na lokalne izbore u FBiH stranka Naprijed izlazi samostalno

Ovo će mi samo dobro doći da odlučim da odem i da napustim ovu državu jer mislim da ovdje budućnosti nema", rekao je Jelić za Potragu.

Ministarstvo zdravstva oglasilo se o bolnici u Vinkovcima.

"Nastavno na objavljeni prilog u RTL-ovoj emisiji Potraga u kojem se neistinito navodi neustupanje zapisnika i nalaza zdravstveno-inspekcijskog nadzora u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci insinuirajući na tajenje informacija o navedenom slučaju, Ministarstvo zdravstva demantira iznesene navode s obzirom da se navedeni dokument dostavio spomenutom mediju, direktoru vinkovačke bolnice dr. Krunoslavu Šporčiću te podnositelju predstavke i zaposleniku iste bolnice dr. Josipu Jeliću", stoji, između ostalog, u saopćenju Ministarstva zdravstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije