Skandal u Crnoj Gori: Pokušali predstaviti Republiku Srpku kao državu

Radiosarajevo.ba
Skandal u Crnoj Gori: Pokušali predstaviti Republiku Srpku kao državu
Međunarodni skandal dogodio se ovih dana na Međuopćinskim omladinskim sportskim igrama, takmičenju koje je tradicija bivše Jugoslavije i koje je postalo međunarodno njenim raspadom.

Naime, na ovogodišnje, 54. izdanju takmičenja koje se održavalo u Pljevljima, predstavnici pojedinih općina pokušali su predstaviti Republiku Srpsku kao državu, a u toj namjeri osujetio ih je novinar Almir Mehonić, svojim reagovanje.

"MOSI igre se ove godine održavaju u Pljevljima, međutim i ove godine jedan od entiteta u BiH, odnosno, RS se predstavlja kao država. Ovo nije prvi put jer rukovodstvo MOSI-ja konstantno radi na omalovažavanju BiH i njene cjelovitosti", napisao je Mehonić na svom Facebook profilu.

Nakon toga, na njegovu reakciju organizatori MOSI igara pokušali su objasniti kako je riječ o zastavi Srbije bez grba, no ubrzo je zastava RS-a sklonjena, čime je ispoštovano učešće BiH.

Na ovogodišnjem izdanju MOSI igara BiH su predstavljale općine Goražde, Višegrad, Kalinovik, Novo Goražde, Rogatica, Rudo, Sokolac, Foča i Čajniče.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije