Skandal u Srbiji: Osvanula grupa u kojoj razmjenjuju intimne slike djevojaka

0
Radiosarajevo.ba
Skandal u Srbiji: Osvanula grupa u kojoj razmjenjuju intimne slike djevojaka
Foto: Blic.rs / Grupa u kojoj se razmjenjuju slike

Na aplikaciji "Telegram" ponovo je osvanula grupa u kojoj ljudi sa Balkana šalju intimne fotografije djevojaka iz Srbije i okruženja.

Kako piše Blic, u grupi je podjeljeno više od 11.000 fotografija i snimaka djevojaka!

Prema pisanju medija, grupu "Perverzije Balkana" je osnovala mlađa ženska osoba upisana kao Kristina, a ima 26.590 članova koji svakodnevno šalju slike.

Osim fotografija koje su sa internet sajtova, tu su se našle i intimne fotografije djevojaka i žena sa balkana.

Ove fotografije su dijelili muški i ženski članovi grupe, a na nekim slikama su prikazana i imena djevojaka.

Novosađanka V. M. (25) također je bila prikazana na ovim slikama, za šta je saznala od poznanika.

"Na Telegram grupi koja se zove 'Perverzije Balkana' objavljuju se fotografije eksplicitnog sadržaja uglavnom mladih devojaka koje ne znaju da se dele njihove forografije, uz to imena, profili na Instagramu, Facebooku, itd.. Što se tiče mog slučaja, preuzeta je jedna slika sa mog Instagram naloga i objavljena tamo, kada sam dobila tu informaciju ušla sam u grupu da proverim ko je objavio, i videla razne forografije i snimke, nekoliko hiljada devojaka. Obratila sam im se i fotografija je uklonjena", rekla je ona za Blic.

Nažalost, zapratio ju je na Instagramu veliki broj muškaraca koji su je uznemiravali, a obratila se i nadležnim institucijama.

"Poslala sam mail odeljenju za visokotehnološki kriminal, nisam još dobila odgovor", navela je ona.

U Tužištvu za visokotehnološki kriminal Srbije kratko su prokomentarisali da im je u utorak na email stigla prijava za ovu grupu koja će biti proslijeđena policiji.

Da situacija bude još bizarnija, vlasnica ove Telegram grupe, kako piše u njoj, je djevojka pod imenom Kristina, a i među administratorima je prisutan veliki broj djevojaka.

Na aplikaciji Telegram može se naći veliki broj grupa u kojima se šalju fotografije i snimci eksplicitnog sadržaja bez znanja i saglasnosti djevojaka koje su na snimku, što je zgrozilo javnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije