Skandal: Beogradsko božićno drvo četiri puta skuplje od Rockefellerovog

Fena
Skandal: Beogradsko božićno drvo četiri puta skuplje od Rockefellerovog
Gradska uprava Beograda suočit će se kaznenom istragom zbog božićnog drvca postavljenog u središtu grada nakon što je otkrivena afera da je plaćen čak 83.000 eura.

Cijenu je krajem sedmice otkrio istraživački portal Pištaljka.rs, ustvrdivši kako je ugovor potpisan tri dana nakon što je umjetno drvo već bilo montirano na početku središnje pješačke zone u Knez Mihailovoj ulici.

Visoko 18 metara i ukrašeno s 200 crvenih kuglica, beogradsko božićno drvo pokrenulo je pravu lavinu reagiranja na društvenim mrežama i pritisaka na gradske vlasti. Pojavila se informacije da je četiri puta skuplje i od božićnog drvca postavljenog ispred Rockefeller centra u New Yorku koje je plaćeno 25.000 dolara.

Sučen s neugodnim činjenicama, beogradski gradonačelnik Siniša Mali rekao je novinarima kako je "i sam iznenađen" basnoslovnim iznosom i najavio raskid ugovora, a tvrtka Keep light, kao jedini sudionik tendera za ukrašavanje grada, saopćila je da će već postavljeno drvce pokloniti Beograđanima kao svoj doprinos dekoriranju gradskih ulica i trgova.

Opoziciona Demokratska stranka pozvala je Beograđane da ispod plastičnog drveta ostave svoje želje za poklone u vrijednosti od 83.000 eura, a pojedini su građani u znak prostesta danas zasuli jelku rolama toalet-papira koje su ostale visjeti između grana.

Gradske službe jutros su s drvca uklonile veliki plakat na kojem je pisalo "Sinišina jelka", a postavila ga je inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd".

Ta nevladina organizacija nedavno je Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu podnijela kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Siniše Malog, direktora javnog poduzeća za gradsku rasvjetu, te protiv članova povjerenstva za javne natječaje i direktora firme Keep Light zbog zlouporaba u vezi s javnom nabavom novogodišnje rasvjete, a u vrijednosti od oko 1,5 milion eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije