Sjever Crne Gore bez električne energije

Radiosarajevo.ba
Sjever Crne Gore bez električne energije

Više gradova na sjeveru Crne Gore ostalo je bez električne energije, zbog kvarova koji su nastali zbog nevremena, saopćeno je iz  Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).
"Zbog snježnog nevremena oboreno je oko 90 stubova na nisko-naponskoj mreži i oko 35 visokog napona. Trenutno je 50 trafostanica van pogona. Neočišćeni putevi i neprohodan teren otežavaju rad ekipa, ali će EPCG učiniti sve da se kvarovi saniraju što prije“, navodi se u saopćenju. 

Električne energije nema na području Kolašina, zbog kvara na dalekovodu Mojkovac-Kolašin, a električne energije nema ni u Plužinama uslijed havarije na dalekovodima Brezna-Plužine. Bez električne energije su i Andrijevica i Plav, zbog problema u radu dalekovoda Berane-Andrijevica.
 
Bez el. energije su ostala područja Gornjeg Polja, Rastovca, Vidrovana, Jasenovog Polja, Banjsko i Grahovo, javila je novinska agencija Fena.

Zbog kvara na dalekovodu Ribarevine-Berane, bez el.energije su i Berane i Rožaje, a uslijed nevremena bez napajanja električne energije su i područja Žabljaka i Šavnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije