Sjenica pod snijegom: Nanosi i do pet metara, jedna osoba stradala

Radiosarajevo.ba
Sjenica pod snijegom: Nanosi i do pet metara, jedna osoba stradala
Foto: Kurir.rs / Sniježni smetovi u Sjenici

Noć užasa je iza Sjeničana. Prava drama odvijala se sinoć na dionici puta ka Sjenici na kojem je jak olujni vjetar stvarao sniježne nanose u visini i do pet metara, prenosi Kurir.rs.

Putari heroji, radnici novopazarskog puta, barabar su noćas sa svojim direktorom Senadom Ibragićem - jučer od 16 sati pa jutros do 5, spašavali su putnike iz oko 40 automobila koji su ostali zarobljeni u snijegu. Među zatrpanima je bilo i četvero djece, a poslednji putnik je izbavljen jutros u zoru, u 5 sati.

Sniježni smetovi u Sjenici - undefined

Foto: Kurir.rs: Sniježni smetovi u Sjenici

Svi su spašeni osim jednog putnika koji je pronađen mrtav u vozilu. Tijelo muškarca pronađeno sinoć oko 3 sata u zavijanom automobilu na putu u rejonu sela Sušica nadomak Sjenice. Još nije poznat uzrok smrti 66-godišnjeg muškarca.

„Nismo radili na čišćenju, samo na evakuaciji. Od jutros su sve ekipe na terenu i rade na raščišćavanju puta i sniježne blokade u kojoj se Sjenica nalazi od jučer u 15 sati, kada je Pešter zahvatila nezapamćena nesreća“, kaže Senad, šef novopazarskih putara.

Sniježni smetovi u Sjenici - undefined

Foto: Kurir.rs: Sniježni smetovi u Sjenici

„Ja u svojoj radnoj karijeri, za svojih 36 godina rada, ovo što je bilo noćas još nisam vidio“, opisuje Senad pravu apokalipsu iz koje su on i kolege bez minuta predaha noćas spašavali putnike.

Novopazarski putari i vatrogasci su sinoć iz automobila koji su bili zaglavljeni u snijegu, oslobodili majku sa četvero djece.

Načelnik odjeljenja za vanredne situacije i poslove odbrane u Novom Pažaru Naser Crnovršanin kaže za Tanjug da u Novom Pazaru situacija nije tako alarmantna kao u Sjenici.

"Što se tiče Novog Pazara, stanje redovno, sve što se dešava iz pravca Duge Poljane u pravcu Sjenice. Za sad nemamo nikakvih prijava o zatrpanim putnicima", kazao je Crnovršanin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije