Situacija u Srbiji je ozbiljna: Ministar odbrane Vulin hitno napustio sjednicu

Radiosarajevo.ba
Situacija u Srbiji je ozbiljna: Ministar odbrane Vulin hitno napustio sjednicu
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Aleksandar Vulin

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio da je u posljednjih 24 sata, uz načelnika VBA generala Đuru Jovanića, imao više razgovora sa predsjednikom Srbijem Aleksandrom Vučićem.

"Vrhovni komandant prikuplja informacije i očekujem da u toku sutrašnjeg dana pozove i okupi sve šefove obaveštajnih i kontraobaveštajnih službi, kao i načelnika generalštaba VS", kazao je Vulin.

Brnabić: Vučić je naredio istragu u vezi sa vrbovanjem srbijanskih agenata

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da se VBA bavi mogućom špijunskom aferom u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente i da će kasnije imati više informacija o tome. "Razgovarala sam s predsednikom Vučićem, on je dao nalog Vojno-obaveštajnoj agenciji da slučaj ispita.

Situacija je ozbiljna i vrhovni komadant će zaključke donijeti poslije podrobnog i strpljivog razmatranja", rekao je Vulin za Tanjug, odgovarajući na pitanje šta može da kaže o navodnoj špijunskoj aferi.

Objavljen snimak kada ruski špijun daje kesu punu novca srbijanskom agentu?

Snimak koji navodno prikazuje da pripadnik Ruske obavještajne službe (GRU) daje mito srbijanskom agentu odnosno visokopozicioniranom službeniku je objavljen na You Tubeu. Ovogodišnji dobitnik Evropske nagrade za istraživačko novinarstvo Christo Grozev je tumačio ovaj snimak, piše portal Espreso . Kako je istakao ovaj novinar istraživačke platforme Bellingcat , snimak prikazuje ruskog izaslanika, kao pripadnika obavještajne službe, u Srbiji.

"A ono što bih lično dodao je da za mene postoje neke stvari koje su nesporne, ali sam siguran da se iza zavese krije i pokušaj udaljavanja Srbije od politike vojne neutralnosti. Verujem u pravednost, pronicljivost i nezavisnost Aleksandra Vučića u donošenju odluka", rekao je za Tanjug ministar Vulin.

Tanjug je prenio informaciju i da je Vulin hitno napustio sjednicu Skupštine Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije