Siniša (43) nakon svađe s djevojkom skočio s trajekta

Radiosarajevo.ba
Siniša (43) nakon svađe s djevojkom skočio s trajekta
Zbog vruće ljubavne razmirice na Jadrolinijinom brodu Zadar - Preko, 43-godišnji Zadranin Siniša. G. odlučio se rashladiti u moru, ali doslovno.

Po isplovljavanju brzog broda "Dora" iz zadarske luke za Preko, oko 21 sat, skočio je u more i otišao kući – plivajući. Desetak metara od kopna sa broda je skočio na glavu, otplivao do Maraska parka, nekoliko stotina metara udaljenog od predjela u kojem živi, otresao se i otišao kući pješice. Šta je bio uzrok ljubavne razmirice na brodu, koja je prethodila bizarnom, ali i opasnom incidentu u luci još nije poznato, no "Dora" je, uz obavijest šokiranim putnicima, nakon spektakularnog skoka odmah zaustavljena, piše Zadarski.hr.

„Muškarca smo uspjeli osvijetliti i vidjeli ga kako izlazi iz mora i odlazi“, kazao je Alen Rukavina, kapetan iz zadarske Lučke kapetanije, koja je nakon iznenadnog skoka odmah pokrenula akciju traganja i spašavanja za putnikom s Dore. O incidentu su odmah obavijestili MUP preko broja 192, dajući identitet muške osobe, obzirom da je na Dori bila ženska osoba s kojom je Zadranin bio u društvu prije skoka. Iako su u njega bili upereni reflektori, Siniša G. nije se obazirao na pozive s broda Kapetanije da stane, te je, nakon što je isplivao na obalu, nastavio trčati prema kvartu u kojem živi.

Hoće li biti kažnjen za "ljubavni" skok, zasad još nije sasvim jasno jer prema informacijama iz nadležnih institucija ne postoji zakonska regulativa koja bi takvo što sankcionirala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije