Sin angažirao tri osobe da mu ubiju oca

Radiosarajevo.ba
Sin angažirao tri osobe da mu ubiju oca
/ Arhiv
Pripadnici Ministarstva za unutrašnje poslove Srbije u Novom Sadu spriječili su pokušaj ubistva i uhapsili R. M. (38), s područja Srbobrana, zbog sumnje da je angažirao tri osobe da ubiju njegovog oca.

Sumnja se da je trojicu mještana Srbobrana i Savinog Sela, R. M., od početka oktobra, iz koristoljublja poticao na krivično djelo, isplatio im izvjesnu sumu novca i kupio automobil, navedeno je u saopćenju, javlja Tanjug.

Osumnjičenom R.M. određeno je zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično djelo poticanja na teško ubistvo, nakon čega će u zakonskom roku biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Somboru.

Protiv trojice, koje je R.M. poticao na krivično djelo, bit će podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neprijavljivanje pripremanja krivičnog djela, kaže se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije