Šetnja za Đinđića 12. marta u Beogradu

Radiosarajevo.ba
Šetnja za Đinđića 12. marta u Beogradu


U Beogradu će 12. marta biti održana Šetnja za Zorana, na kojoj će učestvovati veliki broj javnih ličnosti, građana, nevladinih organizacija i predstavnici stranaka bivšeg Demokratske opozicije Srbije.

Poziv za učešće na šetnji kojom se odaje počast nekadašnjem srbijanskom premijeru nije upućen Vojislavu Koštunici i Nebojši Čoviću.

Šetnja će krenuti  iz Simine ulice, gdje je bilo sjedište DOS, a sada je stranačka centrala LDP. Planirano je da se prvo prošeta do zgrade Vlade Srbije, odnosno do mjesta gdje je Đinđić ubijen, a poslije toga se ide na grob premijera.

Prema pisanju Blica, učešće u šetnji za Zorana od javnih ličnosti već su, između ostalih, najavili: Latinka Perović, Jelisaveta - Seka Sablić, Puriša Đorđević, Borka Pavićević, Jovan Ćirilov, Dragan Velikić, Goran Marković, Boban Skerlić, Lazar Stojanović, Lena Bogdanović, Miloš Vasić, Stevan Filipović, Jelena Bogavac...

U Vladi Srbije još nisu precizirali aktivnosti 12. marta na dan ubistva Đinđića. Na taj dan će se, pak, širom Srbije održati niz manifestacija s ciljem odavanja počasti Zoranu Đinđiću.

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije