Šešelj: Želim što prije završiti knjigu "U Srebrenici se nije desio genocid"

Radiosarajevo.ba
Šešelj: Želim što prije završiti knjigu "U Srebrenici se nije desio genocid"
Četnički vojvoda i lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj za srbijanske medije je izjavio kako mu je novogodišnja želja da što prije završi knjigu "U Srebrenici se nije desio genocid", jer mu se, kako je kazao, pisanje baš odužilo.

On 31. decembra neće slaviti Novu godinu, bt iće u krevetu mnogo prije ponoći jer poštuje, kako kaže, samo Srpsku novu godinu. 

"Jako želim da se podmladim, da budem dvadeset godina mlađi, pa da opet haram među mladim novinarkama kao što sam nekada činio. Želim, također, da što pre završim knjigu U Srebrenici se nije desio genocid, jer mi se pisanje baš odužilo ", rekao je Šešelj.

Na pitanje da li mu je, kada je riječ o politici, novogodišnja želja možda da što prije sklopi koaliciju s Ivicom Dačićem, predsjednikom SPS-a, pa da zajedno izađu na beogradske izbore, Šešelj je odgovorio:

"Želim da Srpska radikalna stranka postigne uspeh na gradskim izborima i da ima veoma jaku odborničku grupu. Naravno, želim i da što pre postanemo vladajuća stranka u Srbiji".

On priznaje da godina na izmaku za njega nije bila naročito uspješna.

"Nisam video neki naročito veliki uspeh u ovoj godini, briljirao sam u Skupštini, imao najbolje nastupe, ali to je nešto što je sasvim uobičajno za mene. Ali zdravstveno sam sada odlično, nikada se nisam bolje osećao, neka tako i ostane i bit ću zadovoljan vrlo", završio je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije