Šešelj vraćen iz bolnice u pritvor

Radiosarajevo.ba
Šešelj vraćen iz bolnice u pritvor

Vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj, kojem se u Haaškom tribunalu sudi zbog ratnih zločina počinjenih u Hrvatskoj, BiH i protiv vojvođanskih Hrvata, vraćen je u pritvor nakon što je u srijedu navečer preventivno prebačen u bolnicu radi utvrđivanja i praćenja njegovog zdravstvenog stanja, izjavila je glasnogovornica Tribunala Nerma Jelačić.

Jelačić je za srbijansku agenciju Tanjug objasnila kako je Šešelj u srijedu prevezen u bolnicu ne zato što mu se stanje pogoršalo, već preventivno kako bi specijalisti mogli utvrditi i pratiti njegovo zdravstveno stanje.

Specijalisti su, po njezinim riječima, utvrdili da je njegovo zdravstveno stanje dovoljno stabilno te da uopće ne zahtjeva hospitalizaciju i on je odmah vraćen u pritvorsku jedinicu, gdje se i sada nalazi.

Dodala je kako će Šešelj nastaviti primati najbolju moguću njegu u pritvorskoj jedinici i u bolnicama.

O detaljima glede Šešeljevog zdravstvenog stanja, kako je rekla, i dalje ne može govoriti jer on odbija dati dopuštenje tajništvu suda da u javnost iznese detalje iz njegovog medicinskog kartona.

Kako je u srijedu navečer priopćila Srpska radikalna stranka (SRS), Šešelj je u srijedu prebačen u bolnicu izvan Haaškog suda jer mu se naglo pogoršalo zdravstveno stanje te je imao izraženu tahikardiju, aritmiju i nagli pad tlaka.

Šešelju je, kako su u nedjelju priopćili iz te stranke, prilikom nedavnog boravka u bolnici pošto mu se 6. januara zdravstveno stanje pogoršalo, prošlog četvrtka ugrađen pacemaker. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije