Šešelj se u Srbiju vraća za Noć vještica

Radiosarajevo.ba
Šešelj se u Srbiju vraća za Noć vještica

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj najvjerovatnije će se vratiti u Srbiju krajem oktobra.

Prema informacijama iz Tužilaštva za ratne zločine, istina nezvaničnim, očekuje se da će Šešelj u Beogradu biti 31. oktobra, dan poslije zakazanog izricanja presude pred Haškim tribunalom, pišu Nezavisne.

Kako tvrdi izvor iz tužilaštva, Šešelj je već odležao kaznu koju će eventualno dobiti za djela za koja ga terete i očekuje se da će u prijestonicu stići za svoju krsnu slavu, Svetog Luku, inače dan kada se širom svijeta obilježava Noć vještica, navode redom srbijanski mediji.

„Iako ne postoji propisana kazna za tačke optužnice koje su Šešelju stavljene na teret, procene su da će mu biti izrečena kazna od šest do osam godina. Šešelj je već deset godina u Hagu, a dva puta je zbog nepoštovanja suda, odnosno objavljivanja identiteta zaštićenih svedoka, pravosnažno osuđen na 15 i 18 meseci zatvora, a nepravosnažno na zatvorsku kaznu od dve godine. To praktično znači da je on odležao svoje i da će pakovati kofere krajem oktobra“, kaže izvor Pressa RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije