Šešelj danas u sudnici

Radiosarajevo.ba
Šešelj danas u sudnici

Vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj poslijepodne bi se pred Haaškim sudom trebao izjasniti o krivnji po trećoj optužnici koja ga tereti za nepoštivanje suda odnosno za otkrivanje identiteta zaštićenih svjedoka.

Haaški sud je u maju podignuo novu optužnicu protiv Šešelja za nepoštivanje suda zbog toga što sa svoje web stranice nije uklonio podatke koji otkrivaju identitet zaštićenih svjedoka tužiteljstva. Šešelj se oglušio o naloge suda da ukloni sa svoje web stranice podatke koji otkrivaju identitet tužiteljskih svjedoka, navodi se u optužnici.

Šešelj već ima jednu presudu za otkrivanje identiteta zaštićenih svjedoka. U julu 2009. proglašen krivim za nepoštivanje suda i osuđen na 15 mjeseci zatvora jer je u knjizi otkrio imena i druge osobne podatke tri zaštićena svjedoka.

Šešelj je u pritvoru Haaškog suda od početka 2003. godine, a njegovo suđenje za ratne zločine koje je počelo u novembru 2007. došlo je do polovice. Sudi mu se za ratne zločine počinjene u Hrvatskoj, BiH te protiv vojvođanskih Hrvata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije