Trifunović izvrijeđao novinarku RTS-a: "Ima emisiju da ne bi radila na poziv"

Radiosarajevo.ba
Trifunović izvrijeđao novinarku RTS-a: "Ima emisiju da ne bi radila na poziv"
Foto: Twitter / Sergej Trifunović i Olivera Jovićević

Poznati srbijanski glumac Sergej Trifunović na svom twitter profilu izvrijeđao je Oliveru Jovićević, novinarku RTS-a, urednicu i voditeljicu emisije "Upitnik".

"Emisija koju vodi Olivera Jovićević, postoji isključivo da Olivera Jovićević ne bi radila za 150 eura na sat, na poziv. Ali, i to će se promijeniti. Pored legalizacije marihuane, PSG (Pokret slobodnih građana) će se boriti za legalizaciju prostitucije i onda će mnoge redakcije biti ostavljene novinarima", napisao je glumac i izazvao gomilu negodovanja u Srbiji.

Odgovorili su iz RTS-a, matične kuće novinarke Olivere Jovićević.

"Svojim posljednjim oglašavanjem na društvenim mrežama, glumac-političar i lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović dao je izrazima 'prostakluk' i 'odvratnost' potpuno novi smisao. Tvrdnjom da emisija RTS-a 'Upitnik' postoji da 'voditeljka ne bi radila na poziv', insinuirajući na prostituciju, Trifunović je, zajedno sa onima koji su ga na twitteru podržali, otišao čak ispod nivoa primitivizma", saopćeno je iz RTS-a, dok su iz Udruženje novinara Srbije zatražili da se poznati glumac izvini za ono što je napisao.

Sergej Trifunović je napisao još jednu oštru poruku u formi "izvinjenja".

"Izvinjavam se građanki, naprednjačkom botu i trovaču medijske scene, Oliveri Jovićević, što sam njeno zlodjelovanje uporedio sa najstarijim zanatom. Očekujem da se sada UNS i NUNS, izvine novinarima što su takvu osobu uporedili s njima. Idemo na vijesti iz sporta", napisao je Trifunović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije