Serge Brammertz u posjeti Beogradu

Radiosarajevo.ba
Serge Brammertz u posjeti Beogradu

Glavni tužilac Haškog tribunala Serge Brammertz počinje danas dvodnevnu radnu posjetu Beogradu tokom koje će razgovarati sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem i predsjednikom Nacionalnog savjeta za saradnju sa Tribunalom Rasimom Ljajićem.

"Glavni tužilac sastaće se i sa predstavnicima Akcionog tima koji je bio zadužen za lociranje i hapšenje optuženih u bjekstvu i predstavnicima operativnih službi Srbije koje su radile na hapšenjima optuženih, konkretno Ratka Mladića i Gorana Hadžića", rekao je Brammertzov specijalni savjetnik Frederik Svinen.

Tokom posjete, Brammertz će sa predstavnicima vlastima u Beogradu razgovarati i o saradnji u vezi sa aktuelnim suđenjima u Haškom tribunalu.

Ovo je Brammertzova prva posjeta Beogradu od kada je Srbija izručila i posljednjeg haškog bjegunca Gorana Hadžića i praktično završila saradnju sa Haškim tribunalom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije