Šefik Džaferović uputio čestitku Aleksandru Vučiću

4
Anadolija
Šefik Džaferović uputio čestitku Aleksandru Vučiću
Foto: EPA-EFE / Džaferović i Vučić (fotografija od 2. marta 2021.)

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je čestitku predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na izboru poručivši da su stabilni odnosi Bosne i Hercegovine i Srbije od primarnog interesa.

"U ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, čestitam Vam ponovni izbor za predsjednika Republike Srbije. Stabilni i dobri odnosi između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije su od primarnog interesa za dobrobit naših država i njihovih naroda i građana", napisao je Džaferović.

Dodao je kako "razvijanje politike dobrosusjedstva, na načelima uzajamnog uvažavanja i poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta i rješavanje otvorenih bilateralnih pitanja, vodi prosperitetu i napretku Bosne i Hercegovine i Republike Srbije i ostvarenju zajedničkih evropskih ciljeva".

Objavljeni rezultati: Za koga su birači iz Bosne i Hercegovine glasali na izborima u Hrvatskoj?

Objavljeni rezultati: Za koga su birači iz Bosne i Hercegovine glasali na izborima u Hrvatskoj?

"U očekivаnju dobre sаrаdnje i jаčаnjа bilаterаlnih odnosа Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, želim Vаm uspjeh u izvršavanju odgovorne dužnosti", navodi se u čestitki.

Aleksandar Vučić pobijedio je na jučer održanim predsjedničkim izborima u Srbiji u prvom krugu, a njegov SNS odnio je najveći broj glasova na parlamentarnim izborima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije