Mladić satima prijetio da će skočiti sa zgrade u Vodicama

0
Radiosarajevo.ba
Mladić satima prijetio da će skočiti sa zgrade u Vodicama
Foto: info Vodice / Drama u Vodicama

Mlađi muškarac prijetio je da će se baciti sa zgrade Bipe u Vodicama.

Drama je završila oko 17 sati kada se napokon predao policiji. Priveden je u stanicu gdje će biti ispitan.

Ranije tokom dana šibenskoj policiji je dojavljeno kako nepoznati mladić sjedi na vrhu zgrade u kojoj je Bipa i prijeti da će se baciti.

"Dojavljeno je da se mladić popeo na vrh objekta. Na terenu su naši djelatnici i još ne znamo motiv zašto je to napravio, postupanje je u toku", rekao je glasnogovornik šibenske policije Šime Pavić.

Kako piše portal Info Vodice mladić je dio navijačke grupe iz Slavonije koja se vraćala s proslave iz Splita.

On se odvojio od grupe, provalio u obližnju kladionicu, nakon čega je provalio u stan koji se nalazi na vrhu zgrade Bipe dok stanara nije bilo. 

Zatim se popeo na vrh zgrade i prijeti da će se baciti.

"Priznao da je pod utjecajem opijata, prvo je napravio nered u kladionici. Od djelatnice nije želio uzeti novce nego sredstvo za čišćenje stakala!? Ponaša se nebulozno. Navodno je jutros skakao i po okolnim krovovima kuća", ispričao je za Šibenski jedan od mještana.

Drama je trajala nekoliko sati, a mladić je dugo odbijao saradnju i bio je vidno uznemiren. Uz policiju, na terenu su bili i vatrogasci. 

Za to vrijeme promet rivom bio je zatvoren.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije