Sat vremena nakon nesreće umrla Hrvatica koja je odbila medicinsku pomoć

0
Radiosarajevo.ba
Sat vremena nakon nesreće umrla Hrvatica koja je odbila medicinsku pomoć
/ Izvor: N1

U Ninskim Stanovima kod Zadra jučer je oko 10 sati došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su sudjelovala dva vozila zadarskih registarskih oznaka.

Prema rezultatima uviđaja nesreća se dogodila kada je vozilo zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 82-godišnji vozač, prilikom pretjecanja dva vozila udarilo u drugo vozilo zadarskih oznaka, koje je se kretalo u istom smjeru i u tom trenutku započelo radnju skretanja.

Vozilo je nakon slijetanja sa ceste velikom jačinom udarilo u zid, piše Index.

Vildana Bešlija: 'Besplatan gradski prijevoz u KS za prognanike tokom agresije na BiH'

Vildana Bešlija: 'Besplatan gradski prijevoz u KS za prognanike tokom agresije na BiH'

Na mjesto nesreće je izašla Hitna medicinska pomoć, koja je 70-godišnjem vozaču i 74-godišnjoj putnici iz vozila marke Renault pružila pomoć te je vozač prevezen u OB Zadar, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne ozljede dok je putnica nakon pregleda odbila daljnju medicinsku pomoć i ostala na mjestu nesreće, o čemu je sastavljena potrebna medicinska dokumentacija.

Oko 11.00 sati 74-godišnjoj putnici je pozlilo te je ponovno pozvana hitna medicinska pomoć, koja je unatoč pruženoj hitnoj medicinskoj pomoći - preminula.

"O ovoj nesreći izviješteno je Županijsko državno tužilaštvo u Zadru", objavila je policija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije