Saslušanja svjedoka u slučaju Mišković

Radiosarajevo.ba
Saslušanja svjedoka u slučaju Mišković

Danas se nastavlja saslušanje svjedoka u istrazi protiv Miroslava Miškovića i još devet osumnjičenih za malverzacije sa putarskim preduzećima.

Saslušanje je u Tužilaštvu za organizovani kriminal zakazano i za petak, a planirano je da iskaze pred tužiocem da desetak svjedoka u vezi sa krivičnim djelima za koja se terete osumnjičeni, rekao je Tanjugu branilac jednog od osumnjičenih Mila Đuraškovića advokat Zoran Ateljević.

On je napomenuo da ne još nema informacije ko su osobe pozvane da svjedoče, ali da oni vjerovatno nisu posljednji svjedoci u toj istrazi.

Miškoviću, vlasniku Delta holdinga, njegovom sinu Marku, zatim vlasniku Nibens grupe Đuraškoviću i još četvorici osumnjičenih pritvor od 30 dana ističe u petak, 11. januara, kada će krivično vanpretresno veće Specijalnog suda odlučiti da li će im ga produžiti za do najviše još dva mjeseca.

Miškoviću je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će tokom istrage uticati na svjedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Kada se saslušaju svi svjedoci, Miškoviću će ostati kao razlozi za pritvor opasnost od bjekstva i uznemirenje javnosti. Opasnost od bjekstva mogao bi otkloni polaganjem jemstva, a posljednji razlog ocjenjivaće sud s obzirom na okolnosti cijelog procesa.

Vlasnik Delta holdinga, Marko Mišković, Milo Đurašković i još sedam osumnjičenih uhapšeni su u 12. decembra zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona eura, i protiv svih 10 će biti sprovedena istraga.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije