Saobraćajna nesreća: Motociklista usmrtio pješakinju u Zagrebu

0
Radiosarajevo.ba
Saobraćajna nesreća: Motociklista usmrtio pješakinju u Zagrebu
Foto: Arhiv / Ilustracija

U teškoj saobraćajnoj nesreći u noći na subotu, u Jarunskoj ulici u Zagrebu, smrtno je stradala pješakinja na koju je naletio motocikl, prenosi portal Index.hr.

Zagrebačka policija je objavila detalje nesreće koja se dogodila oko 1.00 sati.

Kako navodi policija, 21-godišnjak je prije dobijanja prava na upravljanje vozilom određene kategorije upravljao motociklom marke Honda imotskih registarskih oznaka, a kretao se južnom trakom Jarunske ulice u smjeru sjeveroistoka.

Za vrijeme vožnje na glavi nije nosio zaštitnu kacigu te je prevozio 20-godišnjeg putnika koji također nije nosio kacigu.

Dolaskom do kućnog broja 5, prešao je preko pune linije na sjevernu traku te preticao automobile koji su se kretali južnom trakom Jarunske ulice i približavali obilježenom pješačkom prijelazu.

Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza u preticanju je naletio na 20-godišnju pješakinju koja je prelazila cestu Jarunske ulice preko obilježenog pješačkog prijelaza, a kretala se u smjeru sjevera.

Nakon naleta, u nekontroliranom kretanju, vozač je prešao preko južne trake te izletio izvan ceste, naletio na rubni kamen te u stup javne rasvjete.

Od posljedica prometne nesreće pješakinja je preminula te je njeno tijelo prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

U saobraćajnoj nesreći vozač je teško povrjeđen, a pomoć doktora pružena mu je u KBC-u Sestre milosrdnice, gdje je zadržan na liječenju.

Uviđaj nesreće obavila je zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu uz asistenciju ekipe za uviđaje.

Protiv vozača podnijeta je krivična prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanja saobraćajne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227., stavak 1., 2. i 6., Kaznenog zakona Republike Hrvatske, objavila je PU zagrebačka.

Saobraćaj je bio obustavljen zbog obavljanja uviđaja na dionici Jarunske ulice od raskrižja sa Selskom cestom i Haberleovom od 0.50 do 4.55.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije