Sandžačka 'napetost' seli se na stadione

Radiosarajevo.ba
Sandžačka 'napetost' seli se na stadione


Pobjeda Partizana od 3:0 u Novom Pazaru protiv istoimene ekipe nije nikakva vijest. Ali da su na navijači Partizana (Grobari) na tribinama zapalili zastavu s ljiljanima. Iako ljiljani nisu zvanična zastava novopazarske opštine, kombinacija ljiljana i polumjeseca na zelenoj podlozi nezvanična je zastava Sandžaka.

Ovaj meč je dva puta prekidan, ali ipak nije bilo većih sukoba. Nakon susreta su se domaći navijači sukobili s redarima i policijom, a igrači Partizana su morali čekati gotovo dva sata da policija osigura prolazak kroz grad.

Na utakmici je bilo oko 300 navijača Partizana koji su se također zakačili s redarima prilikom ulaska na ograđeni dio tribine gdje su bili smješteni.

Navijači Novog Pazara su tokom utakmice skandirali „Ovo je Sandžak“, a neki su pokazivali i turske i albanske zastave, javlja Tanjug.

Ovaj incident jedan je u nizu mnogih koji potresaju Sandžak, a neformalni vođa Sandžaka, muftija Muamer Zukorlić svako malo poteže borbu za autonomiju Sandžaka.




Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije