Sanaderu odana ministrica u nemilosti premijerke

Radiosarajevo.ba
Sanaderu odana ministrica u nemilosti premijerke
Sanaderu odana ministrica u nemilosti premijerke (Foto: Cropix)

Ministrica bez portfelja Bianca Matković sve bliže je kraju svoje ministarske dužnosti. Iako ni prije nije bilo najjasnije koji posao tačno obavlja, u zadnje vrijeme to tek nije jasno.

Naime, prema informacijama Nove TV ministrica već sedmicama ne dobiva informacije i materijale vezane za svoj posao, a premijerka Jadranka Kosor propustila ju je pozvati i na sastanak sa članovima Pregovaračke grupe za pristupanje Hrvatske EU.

Matković, čija je dužnost da se brine o koordinaciji i provedbi Nacionalnog programa za usklađivanje hrvatskog zakonodavstva sa zakonodavstvom Unije i ispunjavanju obaveza potrebnih za zatvaranje poglavlja u pregovaračkom procesu, u nemilosti je premijerke Jadranke Kosor još od početka njezina mandata, piše Index.hr.

Odnosi Kosorke i ministrice bez portfelja zakuhali su se podrškom Biance Matković bivšem šefu stranke i premijeru Ivi Sanaderu. Hrvatski mediji pišu i o tome kako je cijeli sukob zapravo krenuo s aferom „Tepih“, kada je Matkovićeva htjela zamijeniti tepih u svom kabinetu tepihom iz drugog kabineta, što nije naišlo na odobravanje tada tek imenovane premijerke Hrvatske.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije