Sanader u USKOK-u zbog crnih fondova

Radiosarajevo.ba
Sanader u USKOK-u zbog crnih fondova

U USKOK-u  će danas biti ispitan bivši hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader, u sklopu istrage o tzv "crnim fondovima" ovoj stranci, povodom posljednjeg proširenja istrage u predmetu Fimi-medija.

U istrazi koja se zbog izvlačenja novaca preko Fimi medije provodi već godinu i po, ukupno je osumnjičeno 19 fizičkih osoba i HDZ kao pravna osoba.

Zbog tog slučaja HDZ-u je blokirana imovina, a riječ je o privremenoj mjeri kojom se osigurava naknada štete državi ako se na sudu pravomoćno dokažu navodne nezakonitosti.

HDZ, kojem je blokadom zabranjeno otuđenje ili opterećenje zgrade na Trgu žrtava fašizma, podnio je žalbu i od Vrhovnog suda zatražio ukidanje te privremene mjere.

USKOK je Sanaderu dostavio poziv za srijedu, međutim, Sanaderova obrana je zatražila i dobila odgodu termina, jer četvrtkom i petkom ima rasprave u postupku koji se protiv Sandera vodi u predmetima Hypo i Ina-MOL  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije