Samo na Balkanu: Slavlje se pretvorilo u pakao - domaćini tukli goste, muzičara...

2
Radiosarajevo.ba
Samo na Balkanu: Slavlje se pretvorilo u pakao - domaćini tukli goste, muzičara...
Foto: Danica.hr / Bend koji je te noći svirao na slavlju

Proslava krštenja djeteta u Zagrebu pretvorila se u pravu noćnu moru za muzičare koji su zabavljali uzvanike.

Sve se dogodilo u martu ove godine oko 21 sat u restoranu "Spare Ribs Grill" u Zagrebu, za vrijeme održavanja porodične proslave krštenja djeteta. U jednom je trenutku organizator slavlja, sretni otac, 'izgubio živce' zbog muzike i pjevačice.

"Otac djeteta Stjepan (30) vikao je na pjevačicu benda nazivajući je ku*vom, rukama udarao po mikrofonu i nogom po stalku zvučnika benda, u čemu su mu se pridružili Petar (24) i Danijel (24), pri čemu su sva trojica udarala po opremi i instrumentima te ju razbacivali uokolo. Radi se o dva velika zvučnika sa stalcima, tri mikrofona, četiri tableta, elektro-akustičnoj gitari, bas gitari. Kad su im zbog toga prigovorili članovi benda, Danijel je nasrnuo na voditelja benda, udario ga šakom u glavu.

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Nakon toga su Stjepan i Petar s Mijom (48) izudarali goste restorana oborivši ih na tlo. Jednog su, kad je pao pokraj šanka, Stjepan i Mijo nogama udarali u glavu i tijelo, dok je Petar na njega bacao stolicu, staklene čaše i boce. Kad mu je u pomoć priskočio drugi gost, Petar je i na njega bacio staklenu bocu, piše Danica.hr.

U tom događaju je bend oštećen za iznos od 3000 eura, a pjevačica za iznos od 100 eura. Voditelj benda zadobio je krvni podljev oka, prijelom nosnih kostiju i nosne pregrade s krvarenjem u nosnu šupljinu, koja je ozljeda teške naravi.

Jedan gost zadobio je brojne oguljotine po glavi i tijelu te krvni podljev vjeđa oka, a drugi brojne krvne podljeve, razderotine na sredini tjemena i prijeloma krune zuba”, navodi se u presudi.

Objavljen snimak: Vozači se potukli nakon udesa na Grbavici

Objavljen snimak: Vozači se potukli nakon udesa na Grbavici

Stjepan je osuđen na 13 mjeseci zatvora, od čega šest mjeseci bezuslovno. Danijel je dobio devet mjeseci zatvora, Petar devet mjeseci uslovno, a Mijo osam mjeseci uslovno. Osuđeni su za nanošenje teških tjelesnih ozljeda i uništavanje tuđe imovine.

Osim toga, bendu moraju podmiriti 3000 eura (oko 5.900 KM odštete), a pjevačici 100 eura (oko 195 KM). Moraju platiti i 900 eura troškova (oko 1.760) kaznenog postupka. Presuda je donesena na temelju sporazuma tužitelja i optuženika koji su se suglasili s kaznama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije