Sahranjen je Šaban Šaulić: Posljednje zbogom legendi Balkana

Radiosarajevo.ba
Sahranjen je Šaban Šaulić: Posljednje zbogom legendi Balkana
Foto: Radiosarajevo.ba / Sahranjen Šaban Šaulić

Na Novom groblju u Beogradu danas je, u Aleji zaslužnih građana, sahranjen legendarni pjevač Šaban Šaulić, koji je u nedjelju poginuo u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj.

Kako javlja ekipa portala Radiosarajevo.ba, koja je u Beogradu, sahrani su, osim članova porodice (supruge Gordane, sinova Mihajla i vanbračnog Roberta, te kćeri Ilde i Sanele), prisustvovale brojne ličnosti iz politike, ali i estrade cijelog Balkana. 

Šaban je sahranjen uz zvuke pjesme Ne plači dušo koju je posvetio svojoj supruzi Gordani. Pjesmu je na harmonici svirao Aleksadnar Sofronijević. Kćerka Sanela bacila je bijelu ružu na očev grob.

Šaulić je pokopan pored Nebojše Glogovca, slavnog glumca koji je preminuo u februaru 2018.

Tijelo pjevača narodne muzike Šabana Šaulića stiglo je avionom iz Njemačke kasno sinoć, a Mihajlo Šaulić i Bata Mirković dopratili su tijelo do Novog groblja. 

A, jutros je, u svečanoj sali Gradske skupštine u Beogradu održana i komemoracija Šabanu Šauliću, na kojoj su, između ostalih, govorili Zorica Brunclik i Dragiša Golubović.

"S kim ću, kume, sada da pevam", poručila je u emotivnom govoru Šaulićeva kuma, Zorica Brunclik.

Podsjećamo, Šaulić je poginuo rano ujutro 17. februara 2019. godine u saobraćajnoj nesreći kod njemačkog grada Bielefielda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije