Sačekuša u Podgorici: Ranjena novinarka "Vijesti" Olivera Lakić

Radiosarajevo.ba
Sačekuša u Podgorici: Ranjena novinarka "Vijesti" Olivera Lakić
Vijesti.me / Olivera Lakić
Novinarka “Vijesti” Olivera Lakić ranjena je sinoć oko 21 sat ispred zgrade u kojoj živi, na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

Lakić je, na istom mjestu na kojem je pretučena prije šest godina, sačekao muškarac koji joj je pucao u nogu, prenose Vijesti.

Kada je ranjena pala na pločnik, vidjela je da bježe još najmanje dva muškarca. Direktor Urgentnog centra, dr Nermin Abdić je rekao da je Lakićev zadobila prostrijelnu ranu desne potkoljenice i da je van životne opasnosti

Novinarka Lakić dvadesetak minuta prije toga iz redakcije kolima je prebacila koleginicu na Stari aerodrom, nakon čega se uputila ka svojoj kući. Prema informacijama iz policije napadač je pobjegao kroz portun, a u žbunu udaljenom par metara, inspektori su pronašli ručnu lampu.

Policija je sinoć izuzimala tragove sa lica mjesta, a vršilac direktora Uprave policije Vesko Damjanović najavio je da će uviđaj nastaviti i danas.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije